2024-2025 BAHAR DÖNEMİ GİRİŞ SINAVLARINDA
YEDEK KAYIT HAKKI KAZANAN ADAY ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
|
Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde lisansüstü eğitim veren programlara başvuru yapan ve kesin kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerin kayıtları; Akademik Takvimde belirtilen 03 Şubat-07 Şubat 2025 tarihleri arasında yapılmıştır.
-2024-2025 Bahar Döneminde Yedek Kayıt Hakkı Kazanan aday öğrencilerin, boş kalan kontenjanlar kadar öğrenci kayıtları 14 Şubat 2025 Cuma günü saat 09:00 - 15:00 saatleri arasında, aşağıda liste ile belirtilen Anabilim Dallarının karşılarında gösterilen programlara, boş kalan kontenjanlar doluncaya kadar birinci yedekten başlamak üzere öğrenci kayıtları alınacaktır. Birinci yedek gelmemiş ise sıradaki yedek öğrencinin kaydı yapılacaktır. Kontenjan dolmadığı takdirde saat 15:00 ile 16:00 arasında diğer yedek adaylara kayıt hakkı tanınabilecektir.
-Kayıtlar şahsen yapılacak olup, eksik evrak veya onaysız evrak ile kayıt yapılamayacaktır. Öğrenci kaydı için getirilen belgeler ile sisteme yüklenilen belgeler arasında hatalı ve yanlış beyanda bulunan öğrencilerin kayıtları yapılamayacaktır.
2024-2025 BAHAR DÖNEMİ GİRİŞ SINAVLARINDA YEDEK KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ.
ANABİLİM DALI-PROGRAM
|
STATÜSÜ
|
BOŞ KONTENJAN
|
YEDEKTEN KAZANAN
|
İŞLETME
|
TEZSİZ YÜKSEK LİSANS (Türk Uyruklu)
|
17
|
32
|
ÖZEL HUKUK
|
TEZLİ YÜKSEK LİSANS (Türk Uyruklu)
|
1
|
5
|
KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER
|
1.Aday Sınav Belgesi (Başvuru Yapılırken Alınan Sistem Çıktısı)
Online başvuru sonrasında sistem tarafından oluşturulan formun ıslak imzalı çıktısı getirilecektir.
2.Diploma veya Mezuniyet Belgesi (e-devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi de kabul edilmektedir). Doktora derecesine sahip olup Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına ALES belgesi olmadan başvuru yapan adayların doktora mezuniyet belgelerini de getirmeleri şarttır.
3.Transkript (Islak imzalı veya e-imzalı olarak onaylı olması gerekmektedir. E-devlet üzerinden alınan transkript belgesi de kabul edilmektedir).
-Yüksek Lisans başvurusu için mezuniyet not ortalamasını gösteren bir (1) adet ONAYLI lisans transkripti
-Doktora başvurusu için mezuniyet not ortalamasını gösteren bir (1) adet ONAYLI lisans ve bir (1) adet ONAYLI yüksek lisans transkripti
ÖNEMLİ: Transkriptlerde yüzlük ortalaması olmayıp web sitemizdeki YÖK’ün çeviri tablosunu kullananlar, tablo çıktısını ve transkriptini birlikte getirecektir. YÖK Tablosunu kullanmadan kendinizin yaptığı not dönüşüm çevirisi ya da Üniversiteniz tarafından transkript dışında verilen not dönüşüm çeviri belgesi kabul edilmeyecek olup; öğrenci kaydınız yapılmayacaktır.
*Uyarı! Diploma eki transkript yerine geçmemektedir.
4. ALES Belgesi: Başvuru sırasında sisteme girilen ve kayıt yapacağınız Anabilim Dalının başvuru koşullarında belirtilen ALES minimum taban puanını ve türünü gösteren geçerli tarih aralığındaki ALES sonuç belgesi getirilecektir.
5.ALES Yerine Geçen GRE-GMAT Sonuç Belgeleri:
Programa başvuru yaparken yüklediğiniz geçerli tarih aralığındaki GRE veya GMAT sonuç belgeleri getirilecektir.
6.Yabancı Dil Belgesi (YDS (e-YDS) - YÖKDİL veya);
-Programa başvuru yaparken yüklediğiniz geçerli tarih aralığındaki yabancı dil belgesi getirilmelidir. (Dil belgesi kayıt yaptıracağınız Anabilim Dalının başvuru koşullarında belirtilen dilde olmak zorundadır)
7- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
-T.C Kimlik numarası bulunmak zorundadır.
8- Askerlik Durumunu Gösterir Belge (son 1 ay içerisinde e-devlet üzerinden alınan belge)
(Bedelli askerliğe başvuran adayların bedelli askerlik başvurusunu gösterir belge getirmeleri gerekmektedir.)
ÖNEMLİ: Kayıt işlemlerinden sonra öğrencinin, öğrenci otomasyon sistemi üzerinden askerlik durumunu kontrol etmesi ve tecil durumunda hata olan öğrencilerin mutlaka Enstitümüze başvurmaları gerekmektedir.
YABANCI UYRUKLU ADAYLAR İÇİN İSTENİLECEK İLAVE BELGELER:
-Pasaport Fotokopisi ve Onaylı Türkçe çevirisi.
- TÖMER Belgesi (En az C1 düzeyinde olmalıdır. %100 yabancı dilde eğitim veren programları kazanan aday öğrencilerden TÖMER belgesi istenmez).
ÖNEMLİ: Kayıt için hazırlanan tüm belgelerin onaylı Türkçe çevirileriyle birlikte getirilmesi gerekmektedir.
NOT: Lisans/Yüksek Lisans eğitimini yurtdışındaki bir yükseköğretim kurumunda tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti uyruklu vatandaşların ve yabancı uyruklu kişilerin YÖK’ten alınan Tanınırlık Belgesini getirmeleri zorunludur.
BİLGİLENDİRME !!!
-Yükseköğretim Kurulu Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 35/6 maddesi gereğince, tezsiz yüksek lisans programları hariç herhangi bir lisansüstü programda kaydı bulunan (pasif öğrencilik dâhil) bir öğrencinin, yeni kazanılan programa kaydının yapılabilmesi için diğer lisansüstü programlardaki öğrenci kaydını sildirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bu adayların kesin öğrenci kayıtları yapılamamaktadır.
-Mezun durumunda olup, mezuniyet belgesini alamadığından şartlı başvuru yaparak herhangi bir programa kayıt hakkı kazanan aday öğrencilerin kesin öğrenci kaydını yaptırabilmesi için mezuniyet işlemlerini tamamlamış olduğunu gösteren mezuniyet belgesini (diplomasını) kayıt esnasında enstitüye vermesi zorunludur.
|