Doktora Mezunu Olup ALES Puanı Olmayanların 70 ALES Puanını Otomatik Olarak Sistemin Vermesi İçin Yapılması Gerekenler

14/04/2020 Tarihli “YÖK Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” doğrultusunda “Doktora” mezunu olan öğrencilerin Lisansüstü program başvurularında ALES belgesi aranmamaktadır. Doktora mezunu iseniz ve ALES puanınız yoksa 70 puan otomatik olarak verilecektir. Doktora mezunu iseniz ve ALES puanınız 70 puandan yüksek ise  geçerlilik süresi içerisinde (sınav tarihinden itibaren 5 yıl) ise ALES puanınızı girebilirsiniz.

Doktora Mezunu olup ALES puanı olmayanların 70 ALES Puanını otomatik olarak sistemin vermesi için yapılması gerekenler:

1. Aday Öğrenci üyelik bilgilerine mezuniyet bilgileri eksiksiz eklenmelidir.
  2. Mezun türü kısmında Doktora seçilmelidir.
  3. Doktora Bilgileri kısmında Mezuniyet Belgesi/Diploma alanına Dosya Seç butonuna tıklanarak Doktora Mezuniyetine dair Mezuniyet Belgesi ya da Diploma yüklenmelidir.
  4. İstenen diğer bilgiler doldurulup aday öğrenci üyeliği oluşturulduktan sonra başvuru ekranında Genel Yetenek Sınavı tarihine başvuru yapılan günün tarihi girildikten sonra Sınav Türü olarak ALES puan türlerinden herhangi biri seçilmelidir.
  5. Bu işlemler yapıldıktan sonra sistem tarafından otomatik olarak 70 ALES puanı verilecektir.