2019-2020 BAHAR YARIYILI PROGRAM KAYITLARI VE ÖĞRENCİ KATKI PAYI ÖDEMELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA KAYITLI ÖĞRENCİLERİN

2019-2020 BAHAR YARIYILI

PROGRAM KAYITLARI VE ÖĞRENCİ KATKI PAYI ÖDEMELERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

KAYIT YENİLEME : 17- 21 ŞUBAT 2020 (Akademik Takvim 2019-2020 Bahar Yarıyılı Bkz.)

DERS EKLE –SİL    : 02 – 06 MART  2020  (Akademik Takvim 2019-2020 Bahar Yarıyılı Bkz.)

Enstitümüz bünyesine lisansüstü eğitim veren Anabilim Dallarında kayıtlı ders/tez döneminde bulunan, yeni kayıt yaptıran tüm öğrencilerin 2019-2020 Bahar Dönemi için program kayıtlarını yenilemeleri gereklidir. Yürürlükteki Yönetmelik madde 11/1’de “ Öğrenci, her yarıyıl başında akademik takvimde belirtilen tarihlerde öğrenci kaydını yeniler. Öğrenci, enstitü kurulunca açılması kararlaştırılan dersler arasından danışmanıyla birlikte belirleyeceği dersleri ilgili formlara işler ve program kaydını yaptırır. Öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönem, öğrenim süresinden sayılır.”  maddesine göre program kaydını yapacak ve katkı payı ödemesi bulunan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve ödeme şekilleri aşağıda açıklanmıştır. Öğrenci Katkı Payı ödemelerinizi aşağıda belirtilen şekilde yapmanız gerekmektedir. (Program kaydı için https://enstitu.hacettepe.edu.tr/ogrenci.jsp adresinde bulunan Öğrenci girişini tıklayınız.)

Program kaydını öğrenci otomasyon sistemi üzerinden yapan öğrenci, program kaydını yaptığını gösteren “Program Kayıt Formu”nun 3 adet çıktısını (dökümünü) alarak, Akademik Danışmanı ve kendisinin ıslak imzalarını attıktan sonra, katkı payı/ öğrenim ücreti ödemesini yaptığını gösterir belge ile birlikte en geç 21.02.2020 tarihine kadar kayıtlı olduğu Anabilim Dalı Başkanlığı Sekreterliğine teslim etmek zorundadır.

ÖNEMLİ UYARI: Program kayıt evraklarını teslim etmeyen öğrencilerin program kayıtları ONAYLANAMAMAKTADIR.  Program kaydı onaylanmayan öğrencinin kaydı yapılmamış sayılır. (Sorumluluk öğrenciye aittir.)

-Harç ödemelerinde havale veya EFT yöntemi yoktur.

Banka : Tüm Halkbank Şubeleri

1. Nakit Ödeme:

Banka şubesinden ödeme yapmak isteyen öğrenciler herhangi bir HALKBANK şubesine giderek Hacettepe Üniversitesi Lisansüstü harç ödemesi yapmak istediğini belirterek T.C. kimlik numarası veya öğrenci numarası ile harç ödeme işlemini gerçekleştirebilir.

1. ATM Cihazlarından Kartsız Ödeme:

Halkbank ATM’lerinden kartsız olarak ödeme yapmak isteyen öğrenciler aşağıdaki sıralamayı takip ederek ödeme yapması gerekmektedir.

1-Giriş

2-Fatura ve kurum ödeme

3-Harç

4-Hacettepe Üniversitesi Harç

5-T.C. Kimlik No

6-Para Yatırma

7-Makbuz

1. Halkbank İnternet Bankacılığı üzerinden ödeme :

Halkbank hesabı olan ve internet bankacığını kullanan öğrenciler ödemelerini aşasıdaki sıralamayı takip ederek yapması gerekmektedir.

1-Ödeme

2-Kurum-Eğitim Ödemeleri

3-Kurum Secimi (Hacettepe Üniversitesi Harç)

4-Hacettepe Üniversitesi Harç

5-T.C. Kimlik No veya Öğrenci No

6-Sorgula

7-Ödeme

8-Dekont

1. Kredi Kartı İle Öğrenci Otomasyonundan Sanal Pos ile ödeme:

Enstitü Öğrenci otomasyon (PRENS) sisteminde öğrenci katkı payı harç ödemesi yapması  gereken (azami öğrenim sürelerini aşan) öğrenciler, kredi kartı ile ödeme yapabilmeleri için Halkbank 3D ödeme yöntemi kullanılacaktır. Kredi kartı ile ödeme yapmak isteyen öğrenci sistem üzerinden Halkbank Sanal Pos sayfasına yönlendirilecek kredi kartı ile ödeme işlemini yaptıktan sonra ders seçme sayfasına geri dönerek derslerini seçebilecektir. Otomasyon üzerinde kredi kartı bilgileri tutulmamaktadır. Ödeme güvenliği banka tarafından sağlanmaktadır. Yapılan ödeme anında otomasyon sistemine yansıyacaktır.Ödeme kanallarından yapılan sorgulamada ödemesi olduğu halde borcu çıkmayan öğrenciler Enstitünün ilgili öğrenci işleri birimine başvurmaları gerekmektedir.

NOT :PROGRAM KAYDINI YAPMAYAN ÖĞRENCİLERİN EKLE-SİL İŞLEMİ YAPMALARI MÜMKÜN DEĞİLDİR.

KATKI PAYI TABLOSU

T.C. ve KKTC UYRUKLU ÖĞRENCİLER:

Yasal izinleri düşüldükten sonra azami eğitim süresi içinde programlarını tamamlayamayan

öğrenciler

17 Şubat- 21 Şubat 2020

(Dönemlik)

-Azami Süreyi Aşan Bütünleşik Doktora Öğrencileri

(11.Yarıyıl ve üzeri)

129 TL.

-Azami Süreyi Aşan Doktora Öğrencileri

(9.Yarıyıl ve üzeri)

- Azami Süreyi Aşan Yüksek Lisans Öğrencileri

(5. Yarıyıl ve Üzeri)

129 TL

-Başka bir yükseköğretim kurumunda ikinci

kaydı olanlar

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER :

-Uluslararası  öğrenci kontenjanları  dahilinde

2018- 2019 Eğitim-Öğretim yılından önce kayıt

yaptırmış olan öğrenciler, Bakanlar  Kurulu

Kararı ile Türk öğrenciler için  belirlenen  katkı

payının  beş (5) katı harç öderler.

645 TL

-2018-2019 Güz Yarıyılından itibaren kayıt yaptıran

öğrenciler  Bakanlar Kurulu Kararı ile Türk

öğrenciler için belirlenen katkı payının oniki (12)

katı harç öderler.

1.548 TL

ÖZEL ÖĞRENCİLER (Tezsiz Programlar Hariç ) Yerel Kredi Başına

-TC Uyruklu Öğrenci: 60 TL

-Uluslararası Öğrenci: 120 TL

2019-2020 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

İKİNCİ ÖĞRETİM / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS / UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI

Yerel Kredi Başına Yatırılacak

Ücret (TL)

Bilişim Hukuku

Ekonomi ve Enerji Hukuku

İktisat

İşletme (MBA)

Maliye

Finansal Yönetim

Siyaset Bilimi

Kamu Yönetimi

Aile ve Tüketici Bilimleri

Finansal Ekonomi

İnsan Kaynakları Yönetimi

Uluslararası İlişkiler

Pazarlama

Sağlık Yönetimi

Sağlık Yönetimi (Uzaktan Eğitim)

Sağlık Ekonomisi ve Farmakoekonomi

Sağlık Ekonomisi ve Farmakoekonomi (Uzaktan Eğitim)

Türk İşaret Dili Çalışmaları ve Uygulamaları

*1 dersin ücretini hesaplama : kredi başına ücret x 3 (Tüm Tezsiz Yüksek Lisans derslerinin yerel kredisi 3’tür.)